Ju - czerwone
Słów kilka
od nas: kwintesencja sardyńskiej ziemi
jak powstaje: lokalne winogrona, gleba wapienno-gliniasta, dojrzewanie w beczkach 24 miesiące a następnie 6 miesięcy w butelkach
jak smakuje: jaskrawo rubinowy kolor, z wiekiem przechodzący w granat, intensywny bukiet z wyczuwalnymi gęstymi nutami dojrzałych wiśni oraz przypraw, hojne i eleganckie ciało, pełne dojrzałych czerwonych owoców i lukrecji z dodatkiem słodkich przypraw oraz wyrafinowanych tanin
jak podawać: 18-22°C, idealne do czerwonych mięs i dojrzałych serów
Winne fakty
Kolor | czerwone |
Smak | wytrawne-beczka |
Szczep dominujący | kupaż |
Wszystkie szczepy | 50% Barbera Sarda, 50% Syrah |
Apelacja | IGT Isola dei Nuraghi |
Rocznik | 2017 |
Zawartość alkoholu | 15,0% |
Pojemność | 750ml |