Cuvee Felice - czerwone
Słów kilka
od nas: warto poczekać, aż odetchnie, bo wtedy uchwycisz niepowtarzalne, głębokie i wyraziste aromaty, mimo że wciąż jeszcze bez beczki
jak powstaje: gleba wapienna, kreda i glina z kamykami, najlepsza winorośl, zbiór w 100% ręczny, dojrzewanie w kadziach stalowych przez 12-18 miesięcy
jak smakuje: aromaty czerwonych jagód i śródziemnomorskich ziół, głęboka złożoność, długi finisz, przed otwarciem powinno poczekać minimum 2-3 lata, a może leżakować nawet do 10 lat
jak podawać: 16-18°C, doskonałe do jedzenia, znakomicie komponuje się z grillowanym lub duszonym mięsem, dziczyzną lub serem
Winne fakty
Kolor | czerwone |
Smak | wytrawne |
Szczep dominujący | Niellucciu |
Wszystkie szczepy | 100% Niellucciu |
Apelacja | AOP Patrimonio |
Rocznik | 2016 |
Zawartość alkoholu | 14,0% |
Pojemność | 750ml |