Clos Poggiale - białe
Słów kilka
od nas: wyśmienita biel, zrównoważona w smaku, a do tego BIO
jak powstaje: gleba wapienna, zbiór w 100% ręczny w godzinach porannych, dojrzewanie w kadziach betonowych
jak smakuje: jasnożółty kolor, eksplozja świeżości, intensywne nuty owoców tropikalnych (cytryny, mandarynek), niezwykłe odczucie w ustach, aksamitna konsystencja i odświeżająca kwasowość, eleganckie i złożone
jak podawać: 10-12°C, doskonale pasuje do ryb i owoców morza, drobiu, sałatek i makaronów
Winne fakty
Kolor | białe |
Smak | wytrawne |
Szczep dominujący | Vermentino |
Wszystkie szczepy | 100% Vermentino |
Apelacja | AOP Corse |
Certyfikacja | BIO |
Rocznik | 2019 |
Zawartość alkoholu | 11,5% |
Pojemność | 750ml |